• Image

Easy-Jet-a - raniji početak sezone u TopMontenegro

EasyJet, vodeća aviokompanija Velike Britanije, od ovog ljeta uvela je avio linije Mančester – Tivat i London – Tivat, što predstavlja značajan korak u pozicioniranju Tivta i Boke Kotorske kao atraktivne turističke destinacije. Letovi iz UK već su značajno uticali na broj gostiju koji dolazi u Porto Montenegro tokom aprila, a najave za maj i jun, kada je ova avio-ruta u pitanju, izuzetno su optimistične.

Smatram da su ovakvi strateški potezi države od velikog značaja za crnogorski turizam, posebno kad su periodi van sezone u pitanju. Ovih dana u PortoMontenegro srijećemo zanimljive posjetioce iz Britanije, koji su došli direktnim letom iz Mančestera, a koji ne skrivaju oduševljenje našim nautičkim naseljem i Bokom." - Oliver Korlet, generalni direktor kompanije Adriatic Marinas.

On je dodao da bi ovakvi direktni letovi i iz drugih destinacija značajno uticali na popularizaciju Crne Gore kod svjetske klijentele koja voli da putuje: „Direktni letovi, bez presijedanja i čekanja na aerodromima, praveveliku razliku kada birate mjesto u koje želite da dođete. Za cijelu Crnu Goru bi bilo značajno da ima što više ovakvih letova, iz evropskih metropola, ali i sa Bliskog istoka

 Vard, direktorka hotela Regent Porto Montenegro ističe da hotel tokom 2016. godine bilježi porast gostiju upravo sa tržišta Velike Britanije: Već danas, a tek je sredina aprila, 55 % gostiju koji upravo borave u hotelu je iz Ujedinjenog Kraljevstva. Osim povećanog broja rezervacija za sezonu 2016., naši restorani bilježe veću posjećenost koju smo primjetili od 27. marta kada je prvi let easyJeta iz Mančestera sletio na tivatski aerodrom. EasyJet posmatramo kao način odlične promocije Crne Gore kao nove destinacije na tržištu Velike Britanijei kao odličan ‘vazdušni most’ koji  povezuje ove dvije zemlje.

Prvi put smo u Crnoj Gori i zaista se osjećamo kao kod kuće. Oduševljeni smo što smo ‘otkrili novu destinaciju’ i preporučićemo je svim prijateljima. Ovo je sjajna mogućnost – sjesti u avion i kroz par sati biti na aerodromu koji je svega petnaestak minuta udaljen od Kotor UNESCO grada u koji smo željeli da dođemo jer je svrstan u Lonely Planet listu mjesta koja se moraju obići u 2016. Odsjeli smo u hotelu Regent, koji je, bez sumnje, hotel sa prvoklasnom uslugom. Osim divne prirode, oduševljeni smo ljudima; svi sa kojima smo tokom boravka stupili u kontakt bili su izuzetno ljubazni i predusretljivi. Rado ćemo se vraćati obzirom da smo sada udaljeni svega 3 sata vrlo ugodnog leta.“ izjavili su Cybil i Raymond M. koji su boravili sedam dana u Porto Montenegru.