• Image
  • Image
  • Image
  • Image

Lake fest: rekordna posjećenost uprkos kiši

Ovogodišnji Lake fest koji je proteklog vikenda održan na Krupcu, najposjećeniji je do sad po procjeni organizatora, a nakon tri večeri, od kojih je dvije obilježila kiša, oni su više nego zadovoljni, kaže direktor festivala Predrag Zečević.

“Da nije bilo one kiše i svega što nas je pratilo, bila bi premašena sva očekivanja”, siguran je on.

Po procjeni organizatora, prvo veče festivala pratilo je sedam hiljada ljudi, a rekordna posjećenost Lake festa, zabilježena je u subotu.

“Druge večeri je bilo od 10 do 12 hiljada ljudi, a posljednje veče oko pet. Nadali smo se će prvo i treće veče bolje proći, ali nam vrijeme nije išlo na ruku, dok je drugo veče prevazišlo sva naša očekivanja”, tvrdi Zečević, koji je prošlogodišnju procijenio na oko 17 hiljada ljudi.

Posljednje veče festivala kiša je “oštetila” prva četiri benda koji su svirali samo pred najvjernijim fanovima.

“Tako je nevjerovatno nevrijeme bilo, da smo razmišljali šta je pametno uraditi. Nijesmo htjeli ni da otkazujemo ni da odlažemo, kako bismo ispoštovali  sve ljude koji su i po lošem vremenu došli na Lake fest i one što su kupili karte. Uložili smo sve napore jer se prostor pretvorio u  jezerce, pa smo sa pumpama crpili  vodu i uspjeli u rekordnom roku da prostor dovedemo u solidno stanje za odvijanje koncerta”, ističe Zečević.On navodi da su posljednje večeri imali mnogo pitanja oko toga da li će se posljednje veče festivala uopšte održati.

“Putem društvenih mreža i medija koji su  nam bili na raspologanju pokušali smo da obavijestimo javnost da će svirki biti i čini mi se da je u početku malo bilo nepovjerenja da li je uopšte moguće održati koncerte. Na kraju je bio veliki broj ljudi koji su vjerovali u nas. Festival i postaje pravi festival u teškim i stresnim situacijama”, kazao je Zečević.

Gotovo da nema regionalne zvijezde koja tokom ove četiri godine nije svirala na Krupcu, a na pitanje koliko će to u narednom periodu otežati posao organizatorima, on odgovara:

“Jedini ograničavajući faktor kod nas je finansijski. Sve što radimo uvijek je uslovljeno našim finansijskim mogućnostima. Poznato je da  smo festival koji podržavaju  Pivara Trebjesa, Elektoprivreda i Plantaže, ali 60 do 70 odsto se finansira od karata, tako da tu moramo oprezno da  projektujemo. Nijesmo imali značajniju pomoć od države, od grada jesmo u skladu sa mogućnostima  siromašne opštine kao što je Nikšić, mada to  nije dovoljno za sve  ambicije koje imamo”, kaže Zečević.
On dodaje da  bi bilo dobro  napraviti dobar program, dovesti strane izvođače, uz  “još kojeg sponzora ili podršku države”.

“I prošle godine smo kontaktirali više stranih grupa i bije nas sasvim solidan glas što se tiče uslova, ozvučenja, bezbjednosnih mjera, i svega što prati festival. Uvijek je mirno, lijepo,  što se tiče honorara, poznati smo kao jako precizni, tako da postoje svi uslovi da do godine dovedemo neku svjetsku zvijezdu, ali to ćemo pažljivo uraditi jer ako promašimo  procjenu niko nas neće vaditi jer nemamo leđa i unaprijed obezbijeđene pare”, zaključuje Zečević.

UP: Bez incidenata

Ovogodišnji Lake fest, održan prošlog vikenda u Nišiću protekao je  u najboljem redu i nije bilo registrovanih slučajeva narušavanja javnog reda i mira, kao ni krivičnih djela, saopštila je Uprava policije.

Lake festu je, po ocjeni ove ustanove, tokom tri noći održavanja prisustvovalo oko 20.000 posjetilaca. Ove godine se prvi put desilo da je procjena policije manja od organizatorove, koji je saopštio da je festival na Krupcu posjetilo najmanje 22 hiljade ljudi.

(izvor: vijesti.me)