• Image
  • Image
  • Image

SeaRock ispunio očekivanja: prepoznat kvalitet

Toga dana u Kotoru je bilo zaista zanimljivo. Čekao se još jedan Sea Rock na Ljetnjoj pozornici. Od starta je bio dopadljiv način na koji se ovaj fest organizuje i način na koji funkcioniše. Par stranih dobrih imena uz obavezne naše muzikante. Sjajno. Rock`n roll u Kotoru u jeku sezone bio je zanimljiv iz više razloga.

Četvrto izdanje dvodnevnog Sea Rocka u Kotoru ispunilo je očekivanja kako organizatora, tako i posjetilaca i zasluženo dobilo epitet do sada najboljeg izdanja ovog festivala.

Protekle dvije noći na Ljetnjoj pozornici u Starom gradu pred više od tri hiljade posjetilaca, nastupali su crnogorski bend koji je i otvorio festival Solid Ground, potom sastav Stray Dogg iz Srbije, Den Stjuart i Antonio Gramentijeri, Lovely Quincess i Hav Gelb sa bendom.

Izostanak Čaka Profeta nije poremetio drugu noć festivala koji je otvorila Dunja Ercegović - Lovely Quinces, koja je iako je bila prehlađena sjajnim nastupom pokazala zašto je jedna od najvećih zvijezda trenutno u regionu.

Nakon nje, kao zamjena za Čaka Pofeta nastupio je Italijan Antonio Gramentijeri sa solo setom. Na kraju njegovog seta na bini mu se pridružio Stjuart.

Festival je zatvorio čuveni Gelb sa bendom koji su napravili atmosferu za pamćenje. Njegov nastup je ocijenjen kao do sada najbolja svirka na Sea Rocku.

Organizator festivala, predsjednik NVO Sea Rock festivala Ivan Krivokapić, kaže da su izuzetno zadovoljni što su uspjeli da privuku publiku iz regiona koja je prepoznala kvalitet i značaj festivala.

“Sve to nam nameće još veću obavezu i zadatak da naredne godine dovedemo makar tri strana muzičara. Festival je definitovno opravdao svoje postojanje i sada možemo reći da ima svoju budućnost, i mislim da je ovo svima nama dalo dodatnu energiju pogotovo meni kao idejnom tvorcu i organizatoru da nastavim sa ovim radom”, kaže Krivokapić, i dodaje da nije bilo lako napraviti sve to s obzirom na činjenicu da je ulaz na festival besplatan i da se sve radi volonterski.


Ovogodišnji festival koštao je oko 16 hiljada eura, a generalni sponzor je lokalna Turistička organizacija i Opština Kotor, kao i ministarstva turizma i kulture koji učestvuju u finansiranju sa simboličnim iznosima.

Za naredno izdanje festivala Krivokapić najavljuje još veći spektakl, ističući da su već počeli pregovori sa nekim poznatim muzičarima, čija imena još ne želi da otkriva.

“Nadamo se da ćemo nakon ovakvog spektakla, za narednu godinu dobiti više sredstava, kako bismo mogli dovesti neke atraktivne muzičare”, kazao je Krivokapić, i najavio za kraj februara koncert sa poznatim muzičarem, o čemu će kako kaže javnost biti upoznata krajem avgusta.

(izvor: vijesti.me)